tisdag 2 november 2010

norsk ordkonst

Vid vår blixt-sightseeing i Oslo på hemväg från London (2h) blev det en snabb marsch längs Karl Johans gate mot slottsparken ..några uppehåll blev det dock för att läsa den trevliga ordkonst (ordspråk och citat) som fanns skriven i asfalten längs gatan. Jag fotade några av orden, tänkte att det kan bli fint att förstora upp som tavlor, kanske..jag tycker ju om lite så här kreativ konst :)..

Trots att Oslo med omnejd omfattar ca 900 000 invånare kändes staden otroligt liten när vi kom från 8 miljoners staden London :) men det var en fin stad och på vår vandring i centrum hann vi se många av sevärdheterna  (i alla fall från utsidan ;): stortinget, slottet, rådshuset, domkyrkan, Akershus fästning, Nobels fredscenter osv.  Kanske blir blir det ett längre besök någon gång i framtiden!!

Det känns verkligen att det är årets mörkaste tid nu...och jag tycker energin är lite låg nu när det blir mörkt så snabbt på kvällarna.  Men i helgen skall vi ha gäster och då "råkar" det vara Choklad som är temat så det blir smarrigt! :)) Som grund för kvällen ligger följande bok som jag också tipsat om tidigare i höst: 
av Lotta Bäckström
Det är roligt med trevligt program och sånt råkar det vara mycket av nu i november, så det är skoj att se fram emot!! 

Önskar alla trevliga stunder i höstmörkret!!

3 kommentarer:

  1. Tycker verkligen att de har mycket de delar med sig av norrmännen! Jaha, choklad som tema. Det blir intressant att få recenserat sen! ;o)

    SvaraRadera
  2. Blir säkert gott för gästerna i helgen.... för choklad är ju super duper gott! Hoppas du delar med dig nåt gott recept.
    Oslo är säkert en trevlig stad.

    SvaraRadera
  3. Ni hade tur som hann se Oslo också. Du kommer att ha nöjda gäster i helgen. Choklad är alltid gott :)
    Vi ses på fredag!

    SvaraRadera