tisdag 30 november 2010

choklad i mängder

När jag surfade runt här i bloggvärlden ikväll träffade jag på denna trevliga blogg,chokladbloggen, som jag genast kommer att utforska närmare..här var det choklad i mängder!! Underbart:)


Annars har dagen gått snabbt..har bland annat varit till frissan och fixat till kalufsen :)

måndag 29 november 2010

Nu är det kallt...

Kunde inte motstå denna söta Maileg gris  när jag besökte Cosy Living härom veckan!

Det kalla vädret fortsätter här hos oss med  -15  till -20 grader idag. Trots det beslöt jag mig för att ta en tur med skidorna efter jobbet, vilket visade sig bli en lång tur eftersom skidorna bara forsade fram och jag hade riktigt flyt idag..16,5 km blev slutresultatet :) Och inte var det så kallt att skida heller..det var riktigt mysigt med stjärnor på himlen och knirr under skidorna!!  Har tänkt mig en 3-4 skidturer denna vecka så vi skall se hur det går.! :)

Idag skall vi kika in hos Hemma hos Selma som bjuder på Cookiebrownies :) Mums!

söndag 28 november 2010

1:a advent

Adventssiffrorna har jag köpt via nätet från Talo Maalla, vars julbutik jag planerar att besöka nästa lördag!

Julen är officiellt här för min del och det firades med att tända första ljuset (fast egentligen tjuvstartade jag med det igår kväll vid middagen :) vid frukosten i morse. Sedan for jag återigen iväg på julmarknad tillsammans med min mamma och idag var siktet inställt på Stundars. Där var det mysigt som vanligt om än lite kallt. Men då fick vi värma oss med glögg! Som överraskningsvis såldes av en som jobbar på mitt nya jobb! Vi passade också på att besöka den lilla mysiga butiken lilla Eden. Lite småsaker fick följa med hem idag som jag visar senare. Igår var det dåsom sagt också dags för den traditionella, enkla lilla-jul middagen som i år bestod av köttfärslimpa, potatis, sillsallad, sill  samt smarrig chokladkaka och glögg till efterrätt..mmm! 

Och nu är det också dags för Projekt Chokladkalendern  och idag kikar jag in hos Gugis Pärlor som förra helgen bjöd på ett smoothie recept som låter riktigt gott:Kanelchokladsmoothie..! :)

Hoppas ni alla har haft en fin första advent!!

lördag 27 november 2010

Lilla jul och vinnare..

..och vinnare i Chokladreceptbytartävlingen som får choklad och tvål hemskickad med posten blev  CAMILLA !! GRATTIS, GRATTIS!!

Tack till alla som ville vara med och som skickade in era recept! Jag skall sammanställa dem och så mailar jag er i nästa vecka så får både ni och jag njuta av smarriga chokladrecept så här i juletider! p.s alla som skickade in sina recept fick ett nummer och så var det sambon som drog det vinnande numret..så eventuella klagomål bör göras till honom ;))

Igår kväll var jag på kalas och då blev jag bjuden på smarrig chokladkaka med de här texterna som jag tycker passar så bra in med ämnet choklad!! :)..

..då blev jag också taggad av andra bastubadare att vandra denna väg..
..och det blev inte bara ett dopp i vaken utan två!!! :)) Och det var inte alls så som jag hade trott. Det var riktigt skoj! Några bild bevis på mig i vaken får ni dock inte..så härligt att jag ville posera där någon längre tid var det inte..haha! ;)

Idag har jag varit på julmarknad i många minusgrader(-15) och nu skall jag värma upp mig innan jag sätter upp julkärven som jag köpt åt fåglarna och fixar till lite mat inför vår lilla julmiddag ikväll och pyntar till det lite!

Glad 1:a advent!

tisdag 23 november 2010

Advents-Choco kalender

Här sitter hon-damen som skall presentera årets Advents-chocokalender som börjar i helgen!!

Chokladkalendrar är ju något som hör adventstiden till och jag skall göra min alldeles egna tolkning här i bloggen. Med start på söndag kommer jag varje dag fram till jul att vandra runt bland för mig kända och okända bloggar för att se vilka smarriga chokladrecept som döljer sig här i Blogglandia :))

Välkommen med på vandring!

p.s jag tjuvstartar redan idag med att kika in hos Vardagslyx hos Nilla som varit i bakningstagen och bakat "Saffranssnurror" (lussebullar med vitchoklad)! Hur gott låter inte det???!!! :))


söndag 21 november 2010

Helgmys

Glöggmys

I lördags hade vi "älg,- badtunne,- och glöggmyskväll" för våra gäster. Det var perfekt väder att bada tunna i..vindstilla, lite snö,några minusgrader! (enda som saknades var stjärnorna på himlen:) Vi njöt verkligen! Till spa-avdelningen ;) hade jag fixat samma Chokladskrubb som jag presenterat tidigare (December 2009):

3 dl socker
1,5 dl rapsolja
2 msk kakao
1-2 tsk malen ingefära

Lägg alla ingr i en skål och rör om. Häll upp i ren glasburk. Håller 1 år i rumstemperatur.
Receptet är av örtterapeuten Lisen Sundgren.

Skrubben är verkligen underbar tycker jag och den är ju så enkel att fixa till. Julklappstips ;))


Glöggmyset innehöll bl.a Dadelgodis m. choklad och  pepparkaksgrissini med recept från Lantlivs julspecial,en smarrig chokladtårta (se översta bilden) vars recept jag hittade på bloggen Årstidens bästa samt cognactryfflar ..mmm!!

Till älgköttet hade jag bakat ett Lingonbröd med recept från Matmagasinets julspecial. Tyvärr hann jag inte/kom inte på att fotografera älgköttet men vi hade i alla fall rimmat älgkött och älgfile. Det får vi tacka min sambo för som orkar streta i skogen flera månader på hösten. Men det tycker han väl bara är kul ;) 

Jag tackar mina gäster så mycket för blommorna som pryder köksbordet, Whiskytryffeln från Hemgården (tugg, tugg, tugg ;) samt Bodylotionen från Lavera naturkosmetik som var perfekt efter tunnbadet! 


Efter en mycket trevlig lördakväll var det skönt att börja söndagen på soffan med att se en av mina favoritfilmer  Pride and Prejudice som jag ju sett sååå många gånger förr. Men den är lika bra för det varje gång:) Sen en tur via skidspåret och så har jag varit på besök till Vestergård idag :) Tack för det!


Nu börjar en ny vecka och jag hoppas den är lite tursammare gällande is att halka på än förra veckan.  Som tur är fick jag bara ett lite ömt och blått knä!!




p.s Kom ihåg att skicka in ert chokladrecept före 25.11. Ni kan vinna choklad gjord på getmjölk  från chocolina samt tvål som också är gjord på getmjölk från florex-natur.

fredag 19 november 2010

Novembergalleri

Ikväll har jag varit anställd som fotograf och fotograferat en hund och en mage :)

onsdag 17 november 2010

Boktipset: November

3 första böckerna i serien av Janet Evanovich

Så här i höstmörkret kan det vara bra med trevliga, lättsamma böcker som piggar upp tillvaron. Vad passar då bättre än böckerna om prisjägaren Stephanie Plum av Janet Evanovich

Böckerna handlar alltså om prisjägaren Stephanie Plum som lyckas trassla in sig i ett fall värre än ett annat. Därtill har hon sin knasiga familj i närheten dit bl.a. hennes extrema mormor Mazur tillhör :)Som om inte det vore nog har hon också sina känslor för polisen Joe Morrelli samt den "farliga" prisjägaren Ranger att tampas med! Ett riktigt virrvarr av härligheter! :))

Nu har också skidspåret vid Vargberget tagits i bruk och jag har skidat två gånger den här veckan. Och det var så roligt även fast ni kanske inte tror mig! ;)och så har det börjat nästla in sig lite julkänsla här hos mig också när jag kikat runt på bloggarna. Och då är det ju julmaten och julgott som kommer i första hand och 2 tidningar blev det den här veckan..Matmagasinets julspecial och Lantlivs julspecial. Massor med härliga recept! Så nu skall jag avsluta här och bläddra i dem innan jag sluter ögonen..

söndag 14 november 2010

Vintern är på kommande..

.. och det ser jag ju mycket fram emot. Hoppas kunna ta en skidtur i veckan!! (håller tummarna för fortsatt vinterväder) :)  Härligt med en lång promenad i skolskenet var det i alla fall i dag. Promenaden var också uppfriskande för mina muskler som fick sig en riktig omgång i går på ett gym i Vasa. 3 st pass deltog vi i, min vän J och jag. Roligt, roligt var det! (men tror vi erkänner båda att vi är lite möra i kroppen idag ;)
Passen vi deltog i var:
* BODYPUMP-styrketräning med skivstång, step-upbräda och vikter. (förbättrar bl.a styrkan samt hållfastheten i skelettet)

*BODYBALANCE- blandning av yoga, tai chi och pilates som gör en fokuserad och lugn. Man tränar styrka och rörlighet till lugn musik. (bl.a stärker mag- och ryggmuskler, starkare och smidigare i kroppen, förbättrar rörlighet och balans, minskar stress och spänningar, förbättrar hållningen, ökar koncentrationsförmågan)

*ZUMBA-konditionstränande rytmisk dans

Det är lite synd tycker jag att jag bor så långt bort från gymmet i staden att jag inte kan gå där regelbundet. Nog finns det ju ett trevligt utbud här på landet också men skulle vara roligt att kunna variera ännu mera.T.ex zumba är ju väldigt populärt här i mina trakter nu o det har jag gått på ganska mycket. Roligt att få släppa loss o dansa till skön musik! :) Bodypumpen har jag prövat på några gånger tidigare och det passar mig bra. Bodybalance var det första gången jag prövade och det var otroligt roligt tyckte jag. Rummet var uppvärmt, svag belysning, tända ljus och lugn musik. Man riktigt kände hur bra det var för kroppens inre och efteråt kände man sig alldeles lugn och avslappnad. Detta tror jag många skulle ha nytta av i vårt samhälle, även jag, och jag kommer definitivt att gå fler gånger. Sedan finns det också andra träningsmetoder jag skall pröva men det berättar jag  senare när jag väl prövat dem!! ;)
Om man som jag inte har möjlighet eller om man inte har tid att gå regelbundet lönar det sig att hålla koll efter öppet hus dagar på gymmen eller så kan man kanske som jag gjort några gånger tidigare betala en engångsavgift och så får man gå på så många pass man vill under en dag! Den här gången hade jag en snäll kompis och fick följa med på hennes kompispass. TACK J!! :)

Vi avslutade dagen med att möta upp en kompis på ett cafe och njuta av en god sallad, chokladkaka o varm choklad! Mmmmm! Idag har jag också fått njuta av godsaker då vi firat Farsdag!! Grattis till alla pappor!

Önskar alla en trevlig vecka!

p.s märker av julstämning i alla bloggar nu men den har inte infunnit sig riktigt här ännu. Kanske till helgen, vi får se! :) Dock har jag hunnit avslöja en julklapp som min kära sambo köpt till mig då jag rotade runt i skrubben efter borttappade vantar idag!!! Ajdå!! ;)))) men det var ju precis vad jag ville ha!! :) Tack snälla säger jag i förskott! :)..och ja, jag avslöjade att jag hittat julklappen!

torsdag 11 november 2010

"Chokladrecept-bytar-tävling"




Chokladcafé-Tallinn, Estland

Fick en idé härom dagen om en "chokladrecept-bytar-tävling"!! Reglerna är mycket enkla: Maila ert bästa chokladrecept till mig på adressen: chocoholicblogg@gmail.com. Jag sammanställer alla recept som kommer in och skickar tillbaka till dem som deltar. På så sätt är alla vinnare i tävlingen i och med att ni får de mumsiga recepten!! :) Dessutom lottar jag ut lite choklad som kommer på posten till en lycklig vinnare bland deltagarna! Alla som skickar ett recept får en lott. Ni som har blogg får gärna länka så får vi mera smarriga recept att njuta av!!

Skicka ert recept senast 25.11.

onsdag 10 november 2010

Bloggmail




..så är det nått recept ni undrar över, något ni vill fråga om bloggen eller bara så där annars vill diskutera kan ni maila mig på chocoholicblogg@gmail.com!!

tisdag 9 november 2010

Chokladfest

I helgen gick vår mini-chokladfest av stapeln och det var mumsigt gott! Jag hade ännu mera storslagna planer än vad det sist och slutligen blev.. men vi får skylla det på zumban.  På lördagen skuttade jag nämligen iväg på ett 2h:s zumbamaratonpass by  Patricia & Lotta i Kristinahallen och det var riktigt, riktigt bra!! 174 st var vi som var där och "shejkade" loss och det var fullt ös. Hoppas på mera sånt! Tur i lotteriet hade vi också (eller rättare sagt min mor) och vann ett gratis zumbapass.Lite lång väg att åka men när det är roligt så är det! :)

Dock åter till chokladen..slutligen blev det alltså..Chokladpaj med banan, Chokladbrownies med fetaost, Vitchokladkakor med hasselnötter, Varm Choko: Whittard of Chelseas 70% cocoa and raspberry samt Glöggen: Dufvenkrooks Xmas Delight (starkvinsglögg smaksatt med kakao)!!

Och kvällens vinnare tror jag blev : Chokladpaj med banan..mmm! Smakade precis som när man brukar sätta chokladbitar i banan och grilla eller sätta i ugnen. Lättlagat och himmelskt gott! Fast om man frågor sambon ligger nog Vitchokladkakorna högt i topp också! De som lämnade på kvällen försvann mystiskt dagen därpå ;)) ..och jag måste hålla med honom..de var riktigt bra de också! Chokladbrownisarna misslyckades lite. De skulle lagas i muffinsformar och jag hade dem lite för länge i ugnen så de blev inte kladdiga utan rakt av bara som muffins. Men kontrasten choklad- fetaost var det inge fel på trots att det låter lite udda! :)Får göra ett nytt försök..

Jag hade ännu tänkt mig  Chokladbiscotti med mandel och vitchoklad men det får vänta till lilla-julen då tiden blev knapp!Hade ju en riktig helkväll på fredagen också: cafébesök i chokladens tecken med en jobbarkompis,ett pass i simhallen samt bowling och tacobuffé med"klassen". Skoj! På söndagen tog jag dock igen mig med bastubad och zonterapi. Zonterapin skall jag strax återkomma till i ett inlägg. Ett litet motionspass på mossen blev det dock för att inhämta lite tranbär. Brukar slänga dem tillsammans med t.ex blåbär i smoothisar så blir det en riktig hälsokick!

Recepten samt andra smarriga choklad recept hittar ni som sagt i Himlagott med choklad o kladdkakor. Den är underbar! Ett tips som julklapp till er själva eller till en god vän!(eller så får ni smygfråga om nått recept :)

p.s Några har hört av sig om medlemskap i AC- Anonyma Chocoholisar. Trevligt!I vår klubb får man äta hur mycket man vill :))haha!

tisdag 2 november 2010

norsk ordkonst

Vid vår blixt-sightseeing i Oslo på hemväg från London (2h) blev det en snabb marsch längs Karl Johans gate mot slottsparken ..några uppehåll blev det dock för att läsa den trevliga ordkonst (ordspråk och citat) som fanns skriven i asfalten längs gatan. Jag fotade några av orden, tänkte att det kan bli fint att förstora upp som tavlor, kanske..jag tycker ju om lite så här kreativ konst :)..

Trots att Oslo med omnejd omfattar ca 900 000 invånare kändes staden otroligt liten när vi kom från 8 miljoners staden London :) men det var en fin stad och på vår vandring i centrum hann vi se många av sevärdheterna  (i alla fall från utsidan ;): stortinget, slottet, rådshuset, domkyrkan, Akershus fästning, Nobels fredscenter osv.  Kanske blir blir det ett längre besök någon gång i framtiden!!

Det känns verkligen att det är årets mörkaste tid nu...och jag tycker energin är lite låg nu när det blir mörkt så snabbt på kvällarna.  Men i helgen skall vi ha gäster och då "råkar" det vara Choklad som är temat så det blir smarrigt! :)) Som grund för kvällen ligger följande bok som jag också tipsat om tidigare i höst: 
av Lotta Bäckström
Det är roligt med trevligt program och sånt råkar det vara mycket av nu i november, så det är skoj att se fram emot!! 

Önskar alla trevliga stunder i höstmörkret!!