söndag 1 november 2009

Vilken är "din addition/dina additioner"??


Var ett sånt underbart väder igår och jag njöt verkligen av promenaden med hunden. Det var lite " trollsk stämning" i skog och mark:)

Det är verkligen när jag får vara ute i frisk luft och i naturen som jag trivs som bäst..vågornas skvalpande mot klipporna, cyklandes längs en skogsväg en sen sommarkväll med fåglarnas kvitter i bakgrunden, en stjärnklar vinterkväll och snön som "knirrar"  under skidorna, en härlig vårvinterdag på isen, höstens härliga färger och löven som prasslar osv, osv ! (ja det går inte att räkna upp allt)

Jag läste härom dagen om addiktioner och additioner. Addiktioner är sådant som vi utvecklar ett beroende av och som tar på krafterna och får oss ur balans.  Additioner däremot är sådant som berikar oss och gör att vi mår bra. Man skapar en positiv vana för att man mår bättre av det!!

Jag kom ganska lätt fram till att motion och vistelse i naturen är min addition. Det finns ingenstans som jag tänker så bra och får så bra ideer :) som när jag t.ex. är ute på promenad. Och det här är ju också något som jag vill göra varje dag. Om jag inte får motionera och röra på mig varje dag blir jag riktigt trött och rastlös!
Men motion är ju inte det enda..en addition kan ju var musik, böcker, en person, pyssel..ja, vad som helst.. SÅ VILKEN ÄR ER ADDITION/ERA ADDITIONER??

Nu när höstmörkret fallit på kanske det är någon som vill kasta sig ner på sängen/soffan tillsammans med en bok så här kommer lite tips på böcker. Jag är en periodare både när det gäller att läsa böcker och vilka böcker jag läser. Ett tag var det bara "sanna berättelser" som gällde men för tillfället skall det vara lättsamma och lättlästa böcker (både nutid och lite historiska):

- Kristin Hannah: bl.a Angelas dotter, En flicka som kallas Alice, Vad som än händer.
- Linda Howard: bl.a Spåtlöst försvunnen, En stilla hämnd.
- Sophie Kinsella. Shopaholic-serien samt även hennes andra böcker
-Marian Keyes: bl.a Sista chansen, När Lucy Sullivan skulle gifta sig
- Janet Evanovich: följ böckerna om prisjägaren Stephanie Plum och hennes "galna" familj
- Tamara McKinley: Alla hennes böcker (historiska)
- Catharina Ingelman- Sundberg: bl.a Brännmärkt, Förföljd (historiska)Befriad har jag inte läst ännu..
- Anne Moore: bl.a Gracelin O`Malley, Irland farväl, När morgondagen gryr (historiska)
- Meg Cabot. Babbeldrottningen och Babbeldrotningen i New York
..... och så förstås Stephenie Meyer: Twilight-serien..!!!! Ja, jag vet, jag är ingen tonåring men VEM kan motstå sann vampyr- kärlek på highschool..inte jag i alla fall ;) ( det bevisar 4 böcker och över 2300 sidor engelska. Och snart kommer andra filmen på bio. Gissa vem som är där!!!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar