I alla fall jag har en hund som äääääälskar morötter! Det var inte en så liten morot den här gången heller som husse hade med sig :)
Medans Majsan njöt av sin morot komponerade hennes husse och matte ihop en liten söndagsmiddag med inspiration hämtad från "Tinas cookalong med Martin Stenmarck". Lite svårt att avgöra vad som egentligen var godast den kvällen...hhhrrrmmm! ;) Tina och Martin kokade ihop "Italienska järpar på lammfärs med nötcouscous och raita(mynthasås)" och ÖVERSATT TILL "BJURBÄCKISKA" blev det "Kebabrullar på älgfärs med nötbulgur och basilikasås" :) Det var meningen att jag skulle ha en bild här också men tyvärr blev bilden inte riktigt bra, men här kommer receptet..det blev riktigt gott...:
Kebabrullarna, 4 pers
500g älgfärs (nötfärs)
1 dl kokad bulgur
1 ägg
salt, svartpeppar
1 skalad vitlöksklyfta
kryddor efter eget val. Vi hade en egyptisk krydda med okända ingredienser :)
1. mixa färs, bulgur,ägg,vitlök o kryddor i matberedare. Låt vila i kylskåp.
2. rulla och stek kebabrullarna i ugnen, ca 10 min.(225 grader). Vänd några gånger!
Nötbulgur
1 dl hackade hasselnötter
3 dl färdigkokt bulgur
0,5 tsk gurkmeja
salt
Basilikasås
2 dl youghurt
0,5 dl flytande honung
lite svartpeppar
färsk basilika efter eget tycke o smak
"Det kommer att vara lite bulgur och quinoatema här i bloggen framöver. Återstår att se om jag kan äta bulgur..det härstammar ju från vete (durumvete)...det får framtiden utvisa..det känns nu bra i alla fall än så länge. Skall imorgon till Vasa och botanisera bland hälsohyllorna. Hoppas på nya fynd :)"
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar