Här kommer ett litet tips på mellanmål eller att ta med på skidutflykten.
p.s jag halverade receptet!
Använd de nötter och torkade frukter som du gillar!
Grundrecept från Hälsa 12/2009
40 portioner a 30 gram
400g mörk choklad (min 70%)
2 dl grädde
2 dl hasselnötter (gärna rostade)
2 dl mandel, valnötter o cashewnötter (gärna rostade)
1 dl pumpakärnor
1 dl pistagenötter
1 dl paranötter
1 dl strimlade, torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl valfri torkad frukt
kokosflingor
Klä en avlång brödform med smörpapper. Strö lite kokos i formen. Smält chokladen i vattenbad. Rör ned grädden och sedan övriga ingredienser. Ös upp i formen och ställ kallt några timmar!
Härligt landskap det där :)
SvaraRaderaHa en bra dag!
Så fina bilder!!! :)
SvaraRaderaLycka till med skidåkningen. Jag ska testa dina chokladbars och ta med i matsäcken i fäbodaspåret nån dag!
Smarrigt ser det ut det där! Fina bilder ur arkivet!
SvaraRaderaLandskapet ser nog helt annorlunda ut än här. Fina bilder och chokladbarsen ser mumsiga ut.Jag är bara lite för lat att göra dem men kanske... Ha de bra!!!
SvaraRaderaVad kul att du gillar mina bilder - jag tycker om dina! Jättefina vinterbilder!
SvaraRaderaOch vad mycket gott du visar bilder på. Jag älskar också choklad, så jag blir så inspirerad av dina tips!
Kram Pernilla