måndag 29 mars 2010

Award

Fick en award från Lyckoslanten.

Ja, vad är det som gör mig glad..det är de små sakerna här i livet .. att njuta av våra 4 årstider och allt de för med sig, att upptäcka nya saker, upplevelser, god mat, vänner o familj, en bra bok, musik, motion ..ja, listan kan bli hur lång som helst..!!!

T.ex i veckan blev jag så glad när de två böckerna som jag beställt kom. Det var Leila Lindholms "a piece of cake" och Lisen Sundgrens "Lisens örtspa". :))


I Lisens örtspa ges tips på olika bad, skrubbar, badsalt, salvor och krämer osv som man kan göra själv av örter o andra enkla ingredienser. Boken är uppdelad enligt årstid och vad som är tillgängligt just då.  Vi är ju ännu kvar i vintern och man kikar ut på den snömängd som finns så blir att rikta in sig på det ännu en tid, eller vad sägs om granbad, apelsinbad,vaniljdoftande sockerskrubb,skogsfotbad, havrebad för händer,tall-och granolja, kakao ansiktsmask...... ser framemot mina spa-kvällar som jag skall börja med här hemma nu. Skall försöka få till 1 spakväll per vecka. Det skall också bli roligt nu de närmsta veckorna att börja fundera över vilka örter och blommor jag skall så !!

p.s känner på mig att det kommer att bakas ett och annat gott här inom närmast också.. :))..var dock lite pessimistisk idag eftersom jag hade känningar av gallbesvär men det börjar ge med sig nu..

tisdag 23 mars 2010

Upplevelser

Sitter o bloggar nu med lite bakgrundsmusik..för tillfället är det bl.a One republic-all the right moves som fått äran att spelas.Jättebra låt tycker jag! På tal om musik så måste jag erkänna att jag skaffat en Provinssi-biljett till sommaren, så nu skall jag se 30 seconds to Mars igen  :))) Beroende månne?? :) Absolut!! Vilken lycka att de råkar ha två spelningar här i landet så tätt inpå.

Något annat som jag är beroende av är "upplevelser".Jag vill så gärna att det skall hända något hela tiden och alltid har jag några planer på G.:)

På lördagen tog vi i alla fall upplevelsen hem till oss! 
Vi besökte ju Barcelona i höstas och både jag och B tyckte det var underbart med all den goda mat som fanns på restauranger och marknader.Mycket fisk och skaldjur blev det. När vi nu besökte Vasa i lördags hamstrade vi lite i butikerna och på kvällen ställde vi till med en riktig tapas fest här hemma. Det blev räkor, bläckfiskringar, chorizokorv, lufttorkad skinka, sallad och så tillredde B blåmusslor för allra första gången..mums!! En riktigt nostalgi kväll!

 På söndagen blev det också upplevelser och nostalgi då jag besökte Jakobstad. Tillsammans med vänner var jag bl.a på skidtur på isen ut till Mässkär, som är en forna lotsstation. Vädret var undebart och det blev en toppen dag!  
 

fredag 19 mars 2010

Chocolate Chip Cookies

Pernilla med den mysiga bloggen Vardagslyx hos Nilla tipsade om goda kakor inför helgen och eftersom ordet Choklad ingick kunde jag ju inte motstå..;) ..mums, mums! Goda blev de!
p.s jag bakade mina på speltmjöl

Innan jag var på vattengympan idag hann jag också en sväng till biblioteket så nu har jag en hög med nya böcker som väntar..soffan nästa..Ha en bra helg!

söndag 14 mars 2010

Veckoslut

I helgen har jag gått på konsert och sett .."30 seconds to Mars"!! Och vem är då det..ja det har typ alla frågat som jag berättat åt!! :)Och svaret lyder..jo, det är ett av världens bästa bänd och jag har varit lycklig hela helgen..konserten var suverän!!!
Och var hölls konserten..här får ni en liten ledtråd..;)
 Förutom konserten blev det också fina chokladupplevelser under dagen..träffade bekanta på cafe och i saluhallen hittade jag underbart god handgjord "gojibärschoklad" från kultasuklaa.

Annars har helgen också bjudit på underbart vårväder och jag har hunnit med en del utflykter med skidorna, bl.a till en ö som finns här utanför. Brukar bli åtminstone en utflykt dit per säsong och det är härligt att följa skoterspåren överland och i vikarna på ön...
 Det är också perfekt skare för tillfället och det går att stiga på skidorna direkt på gården och åka iväg över åkrarna. Vi har en "mosse" alldeles bakom vårt hus också som inbjuder till härlig åkning för tillfället..toppen tycker Majsan också..som har full fart att hålla reda på alla fåglar..det är nästan så jag inte hinner med mellan tallarna..
 Efter en intensiv helg är det skönt att varva ner på söndagkvällen..
 ..och nej, detta är inte något drickbart utan bara min hemmagjorda ansiktsmask med avokado..:)

Ångbad

Fyll en balja med 2 liter kokande vatten och tillsätt en av följande ingredienser:
1-2 msk torkad timjan (hämmar bakterier o främjar sårläkning)
1-2 msk torkad koriander (motverkar infektioner)
1-2 msk torkade kamomillblommor (rengör o lugnar)

Lägg en handduk över huvudet o håll ansiktet över det ångande vattnet i 10-15 min. Badda ansiktet tort.

Fuktgivande ansiktsmask

Mosa 2 avokado och blanda med 1 tsk yoghurt och 1 tsk honung

Fördela i ansiktet. Undvik ögonpartierna. Låt masken sitta ca 15 min.  Skölj med vatten.

p.s jag använde bara 1 avokado och fick mer än tillräckligt

* Ha en bra vecka*

söndag 7 mars 2010

..på tur runt Söderfjärden..

I går morse var det mysigt att duka upp frukosten i vardagsrummet framför tv:n för att se starten i årets Vasalopp. Det var nästan så det kändes lite att jag inte var där o trängdes med de 16 000 andra åkarna!! Något år skall jag också stå där vid starten i Sälen. :)) Sist o slutligen blev det en hel förmiddag jag spenderade i soffan för när jag väl börjat måste jag ju se hela loppet!! Sen bar det iväg till skidspåret för att träna inför kommande år..haha!!

I lördags var det också skidåkning för hela slanten då jag var på "skidtur runt söderfjärden"  i härligt vinterväder med strålande solsken. Vi startade den ca 30 km långa färden i Solf...

 Solen strålade då vi gav oss iväg i perfekta skidspår

Vid den första rastplatsen vi for förbi skulle det funnits möjlighet att grilla men nu hade vi just startat färden så vi kikade bara runt lite

Solen fortsatte att skina och det blev varmt..halvvägs blev vi också smått hungriga och en smörgåspaus passade perfekt!!

Nu hade vi kommit runt till Sundom och passade på att åka in vid Öjberget på lite varm choklad :) Där var det mycket folk i slalombacken och som pulkade och åkte skidor. Sedan var det dags att fortsätta färden mot Solf igen..

När vi startade från Öjberget hade dimman dragit in över land. Före vi var framme i Solf stannade vi till här vid fågeltornet för att ta oss en förtjänt eftermiddags fika :))

Vid Stundars blev det en hel del fotogaferande och sedan var det bara några kilometer var till sportstugan där vi startat vår färd.

Vi tackar för fina spår och jag rekommenderar verkligen denna tur om ni har en ledig dag!!

*Ha en bra vecka*

fredag 5 mars 2010

Lystring kaffedrickare!!

... fast nu är det ju inte kaffe jag dricker här utan varm choklad!! Men jag läste att ett bra knep skulle vara att ta ljummen kaffesump som scrubb i duschen. Nu är vi ju inga kaffedrickare här hos oss men kanske det blir till att börja brygga lite nu och då för detta ändamål!! :))

På bilden ovan sitter jag och myser vid Gerbyberget i Vasa. Tillbringade ett par timmar där igår eftermiddag/kväll och det var riktigt nostalgi eftersom vi bodde där i trakterna under några år.

När man står där uppe har man ganska bra utsikt över Vasa skärgård och man ser också bl.a Replotbron och Korsholms kyrka i Gamla Vasa. Det var meningen att vi skulle bege oss ut på isen men det blåste så hårt så vi tog ett varv i skidspåret och så pulkade vi sen.

Man kan väl aldrig bli för gammal för lite skoj i pulkbacken??:)
På väg till Vasa hann jag också med en liten skogspicknick tillsammans med en god vän så det blev en riktigt trevlig dag. Och så hann jag också köra fast i en snödriva, men den historien lämnar vi åt sitt öde :)))

Idag var det också Majsans tur att träffa sina kompisar och vi var ut på en lång promenad med Tiini, Inka och deras matte. Vi gick längs med skogsvägar och hann med både picknick och korvgrillning Godast var nog korvgrillningen! ;)

 Det var verkligen härligt väder idag med strålande sol och bara några minusgrader! Mera sådant hoppas vi på!!

tisdag 2 mars 2010

..mera friluftsliv..

I helgen stiftade jag bekantskap med denna frukt som jag varken sett eller hört talas om tidigare..honungspomelo. Vi fick ögonen på den då vi sprang förbi fruktdisken på Citymarket och nyfikenheten slog till. Det är en stor citrusfrukt (kanske världens största, alltså pomelosläktet) och smaken är en blandning mellan apelsin och greip. Riktigt god att mumsa på och läste på ngt ställe att den även passar bra i sallader! Men man skall nog vara flera personer att dela på en frukt!! :)
Det är skönt med lov. Jag har börjat den här morgonen med en lugn frukost, som motvikt till arbetsmorgnarna då jag springer genom frukosten. Jag måste verkligen bli bättre på det!! Det får bli mitt nya sportlovslöfte!! Jag är en sån som tycker om att läsa medans jag äter frukost så imorse dukade jag upp med speltknäcke m.ost, gravad lax och tomat samt Gefilus tropiska frukter vassledryck samt Catharina Ingelman-Sundbergs senaste bok: Befriad. Jag har läste de två tidigare böckerna i serien (Brännmärkt o Förföljd) och jag rekommenderar hennes böcker. De utspelar sig i det medeltida europa. 
 Nu när det är lov är det också alldeles utmärkt att satsa på lite spa och jag har ordnat till lite förvaring för mina produkter. Något som jag saknar är ett badkar och när jag blir "stor" skall jag ha ett sånt i mitt framtida hus:) För er som redan har ett badkar hittade jag ett bra recept på Badsalt i senaste numret av "Allt om trädgård".


Saltat bad med rosmarin

1 dl Himalayasalt 
2 msk mortlad mynta
2 msk mortlad rosmarin
Himalayasaltet innehåller mycket mineraler och finns att köpas i hälsobutiker. Jag har också skrivit om det här tidigare. Jag brukar ju använda det i matlagningen. Man kan även finhacka myntan och rosmarinen istället för att mortla.

Jag har hunnit med en del utflykter redan trots att vädret kanske inte visat sig från sin allra bästa sida. Nå, varmt har det ju varit men snö har dalat ner från himlen alla dagar.Ibland till och med i något regnigare form. 


 På söndagen föll blöta snöflingor ned men jag trotsade dem och med klister under skidorna och matsäcken packad styrde jag mot friluftsdag i grannbyn.Där var ett 12 km långt skidspår uppdraget. Trots något slintande skidor var det en trevlig tur. Spåret gick också till en del längs den vandringsled som finns där. Man får sig också en del historia längs spåret/leden med grunder av gamla hus och historier som personer som bott där.Skyltar längs spåret vittnar också om forngravar och tjärdalar. Och det är ju alltid sååå gott att äta den medhavda maten:))

I går styrde jag lite norrut och mötte upp två bekanta. Vi tillbringade också en liten stund av dagen med skidåkning. Här syns vi vid Kalapää och jag får minnesbilder från Botniavasan. Jag var ordentligt trött här under Botniavasan och hade ca. 1o km kvar till mål. Som tur var fick man choklad här vid stationen så krafterna kom tillbaka och allt gick finfint fram till målet :)))) Gårdagen bjöd inte på lika strålande solsken och uppdragna skidspår (läs: vi fick trampa upp spåret själv):) som tidigare söndag men en trevlig dag med goda vänner hade jag!!
 Nu skall jag också bege mig ut på promenad med en god vän i snöyran och sedan ikväll väntar Zumba i Korsnäs!! Skoj!!

Oj, nu får jag ju inte glömma..jag fick ju pröva på något riktigt roligt under helgen..jag fick ju åka med på en liten tur med följande fordon...
...och jag hoppas på en längre tur snart!!! :)