torsdag 29 april 2010

Tips inför sommaren med böcker och vaniljdoftande sockerskrubb



Trots det dystra vädret som råder utanför dagen till ära, är det ju valborg och 1:a maj i helgen och med det följer den glädjande nyheten att sommaren är i antågande :) Mjödet jäser inför lördagens firande vid villan och imorgon, fredag,  skall vi iväg och besöka vänner. Hoppas på gott grillväder men jag tror dock det har utlovats lite regn i helgen. Men det kan ju ändra sig det där vädret ;)

 Förra helgen var det faktiskt ännu is då vi besökte villan och det var riktigt mysigt att äta kyckling tortillas (fajitas) i solnedgången på klipporna!! Vi hade då också vår första övernattning för säsongen. Villan är nog av modell äldre men där finns ström och det underlättar en hel del. Så med hjälp av värmande element och nyinköpta sovsäckar gick det riktigt bra att sova där. I helgen hoppas jag dock på att få se lite skvalpande vågor!!

Det är med tanke på sommaren som jag vill passa på att ge lite tips på böcker med mumsiga recept, som jag hittat i bibliotekshyllorna, inför sommarens alla grillfester, dukningar och picknickar:



Monikas bästa menyer för sommaren- Monika Ahlberg


Himla gott med bufféer-Lotta Bäckström, Ewa K Adinsson, Camilla Simonson

Smoothies & Juicer



Hälsosam livsstil och det goda livet- Mai-Lis Hellénius

Idag efter jobbet har jag också fixat till en skrubb inför helgen. Skrubbreceptet är taget från boken Lisens örtspa som jag nämnt här tidigare. Ett tips här är också att det lönar sig att ta tillvara sina blombuketter i torkad form efter att man njutit färdigt av dem. Här fick jag nytta av den fina blombukett som jag fick av mina gympavänner vid terminens slut. Dock skall min skrubb stå i vila 2 dagar innan användning.

Vaniljdoftande sockerskrubb

2 msk havregryn
1 msk torkade rosenblad
1/4 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 dl mandelolja
1 msk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 krm muskotnöt

Mixa havregryn och rosenblad till pulver. Dela vaniljstång på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg alla ingredienser i en skål o blanda om.  Häll över i glasburk o låt stå minst 2 dagar före användning så den får mogna.  Den håller ca. 6 månader.

p.s istället för vaniljstång satte jag lite vaniljsocker och olivolja isället för mandelolja.

4 kommentarer:

  1. Det ser härligt ut med mat vid villan och oj va' du har laddat upp med fina böcker! Skrubblandningen ser ju lyxig ut! ;o)

    SvaraRadera
  2. Hrj!
    Så trevligt att få se vart smyckena kommer som jag sänder iväg (även om ditt smycke ska en bit längre bort...)

    Önskar dig en finfin helg!
    Kram sabina

    SvaraRadera
  3. Det var en hel del bra boktips.
    Hoppas att du får njuta av vågskvalp på första maj!

    SvaraRadera
  4. Sommaren på kommande....jag undrar verkligen. Det har varit så kallt och regnigt över helgen. Men hoppet finns kvar.
    Tack för boktipsen, jag skulle verkligen behöva äta rätt och hälsosamt. Men det vill riktigt inte bli av.
    hoppas du har haft en härlig helg vid villan!!

    SvaraRadera