lördag 3 april 2010

Påsk

Påsken infaller ju rätt tidigt i år och för mig som skall fira den på hemmaplanen är det ju alldeles perfekt att det ännu finns snö kvar! Jag brukar inte pynta till det så mycket till påsken, en blomma här och där räcker för mig, och så lite påskchoklad förstås!! :)


Konstaterade i morse då jag var ut med hunden att det var perfekt skare så efter en snabb frukost blev det en lång tur (2h) på mossen här bakom. Härligt i solskenet och mysigt vårigt att lyssna till svanor och tranor som har anlänt nu..saldot blev 20 svanor, 4 tranor och så några tofsvipor här på åkrarna också! Vårtecken!!!!


Igår kväll hade vi gäster och då var husets kock igång igen..perfekt med egen kock!! Den här gången hade vi kikat i Per Morbergs kokbok och det som stod på menyn var Boeuf Bourguignon och det var sååå gott!!!

Det syns inte här på bilden hur underbart det var!! :)

Sen hade vi också lite bröd med örter, tomat och parmesanost samt chokladmousse (på mörk choklad) och frukter.

Nej nu bär det nog ut igen i det underbara vädret och ikväll väntar påskbrasa här i byn!

*Glad Påsk*

4 kommentarer:

  1. Vilken vacker dag det blev! Här har vi besök av allehanda som vill ha choklad och det skulle nog räcka åt dig med! Det låter som om ni hade en riktigt fin middag! Glad Påsk!

    SvaraRadera
  2. Det syns visst att det var en god middag :) Vad skönt med egen kock !
    Det har varit riktigt fint väder i dag.I kväll ska vi också iväg på påskbrasa.

    SvaraRadera
  3. Glad Påsk till dig!!
    Mums... ser riktigt gott ut det som serverades.

    Flitig med motionen är du som vanligt.
    Vi brukar ha en egen påskbrasa men de senaste åren har barnen försvunnit in och vi "gamlingarna" har lämnat ute vid brasan, så nu blev det inte nån brasa i år.
    Ha en fortsatt skön påskhelg!

    SvaraRadera
  4. Ojojoj det vattnas i munnen nu igen fast jag hade sååååå ont i magen efteråt men det var så himmla gott! Ni vet verkligen hur man skämmer bort gäster nu! Tusen tack för en fin kväll! Glad fortsättning!

    SvaraRadera