tisdag 19 juni 2012

I sommartid

Utsikt från köksfönstret en sommar kväll i juni

Det blev en massa som skulle fixas om med datorn och jag är lite dubbel när det gäller bloggande utan bilder.  Egentligen skulle jag väl skriva fler inlägg utan bilder , eftersom det är just det att orka föra bilderna från kameran till datorn o fixa med dem som ibland bara känns sååå jobbigt :) Men sen så tycker jag allt bara blir som så mycket trevligare med bilder :)) Men nu är alltså datorn fixad men plötsligt är jag utan alla program jag brukar använda eller så har sambon gömt dem väl. ;)) Får ta en funderare med honom imorgon. Jag är egentligen ingen datamänniska så allt måste vara precis som det brukar för att jag skall få något fixat :))

Juni har i alla fall smugit iväg med en del trevligheter.  Vi har varit en del vid villan/sommarstugan, vi hade "barnträffen" hemma hos oss i förra veckan. Sambon hade semester den veckan så jag hade anställt honom som kock :)) Grillat älgkött o grillade räkor blev det på menyn..mumsigt gott! Och så  vår egen påhittade vitchoklad-daimglass till efterrätt. Senaste helg var det klassträff (10 års jubileum från universitetet) och det var så roligt! 
Jag har passat på att njuta av min terass så mycket som möjligt och då har det inte varit helt fel med lite äppelbloms utsikt :)) Äppelblom är verkligen underbart fint! Likaså syrener och lupiner hör till mina favoriter på sommaren. Då har jag också passat på att bläddra i mina favorittidningar och kunnat konstatera att  Till sommaren-mat för många av Lisa Lemke, Kalasgott av Jennie Benjaminsson, Lomelinos tårtor av Linda Lomelino samt Glass av Elisabeth Johansson är några böcker som det skrivs mycket om nu.


Men nu är det dags att ta natt. Återkommer en av de närmsta dagarna med receptet på vitchoklad-daimglassen som blivit en stor favorit i sommar :)

4 kommentarer:

 1. Så många trevligheter du hunnit med! Här "festar" vi mest hela juni :)

  SvaraRadera
 2. Tack för dina fina ord på vår blogg, Jessica!

  Ja, väldigt fin utsikt! Det räcker det med ett fungerande öga för att konstatera ;-)

  /Anders

  SvaraRadera
 3. Låter som en mysig tillvaro det där!
  Kom hem i kväll och måste säga att jag tänkte på dig från och till när det dukades upp dignande bord med chokladdelikatesser! ♥

  SvaraRadera
 4. Det är en härlig tid nu just... undantag de förarliga krankarna...

  Vitchoklad-daimglassen låter mycket gott. Jag väntar på receptet.
  Kram Maj-Gun!

  SvaraRadera