onsdag 27 juni 2012

glassrecept a la sambon


Glassrecept

6 st äggulor
100 g socker
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
200 g vitchoklad 
2 st daimstänger

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur märgen. Vispa äggulor, socker och vaniljmärgen luftigt. Vispa i grädden och mjölken i äggsmeten. Värm blandningen under omrörning till en slät kräm. (OBS! Får inte koka, ta av vid första bubblan).  Fortsätt vispa och sätt i vitchokladen. 

Sätt i en form i frysen. Ta ut och rör en gång i timmen de första timmarna. Rör i daimkrosset när glassen börjar bli fastare. Glassen är klar vid passlig konsistens.  Ju oftare man rör desto mindre iskristaller i glassen. (Har ni glassmaskin följ dess instruktioner.)

p.s inte lätt att skriva ett recept utifrån sambons instruktioner eftersom han oftast "kockar" på höft :)) men detta borde funka :))

Midsommaren smet förbi och juni börjar gå mot sitt slut och vi avslutar månaden med att gå på bröllop på lördag. Midsommaren gick också i festligt tecken med bl.a konfirmation på programmet. Annars gick den mest i den goda matens och havets tecken :)

Jag har varit ut och cyklat några gånger de senaste dagarna och det är verkligen härligt längs vägarna nu med alla lupiner som blommor. Äppelblom, syrener och lupiner är bara så härligt på sommaren!

1 kommentar:

  1. Det låter gott det där! Tänk så bråttom sommaren har, nu går vi snart in i juli...

    SvaraRadera