torsdag 30 september 2010

Sagt om choklad!

Samtidigt vill jag också passa på och visa upp mitt fina Tortano bröd med soltorkad tomat som jag bakade till helgens träffis med goda vänner!(Roligt att baka bröd fast jag ju endast kan ta en liten smakbit själv då jag inte kan äta bröd med jäst;) 

söndag 26 september 2010

Boktipset : September



Tänkte börja införa månadens boktips och  nu i september vill jag rekommendera följande böcker av författaren Gunilla Bergensten..

* Familjens projektledare säger upp sig
* När jag fyller 40 skall jag vara snygg, rik, lycklig och yngre

Böckerna är skriva med en stor dos humor men innehåller nog en och annan sanning också :) Läs så vet ni vad jag menar!!

Efterlyste ju tips på svenska deckarförfattare för några inlägg sen och nu har jag ännu mera namn att lägga till min tidigare lista. Behöver inte fundera på vad jag skall göra i höst jag inte ;)

- Jonas Moström
-Ingrid Hedström
- Åsa Larsson (har jag nog läst nån bok av förr)
-Ann- Christin Hensher
- Lars- Bill Lundholm
- Tove Klackenberg


Ha en skön söndag! Nu tar jag några chokladbitar ;) o beger mig på skogspromenad i det fina vädret!

söndag 19 september 2010

Höst i skärgården

Vilken härligt fin höstdag vi fick idag och jag hade turen att få tillbringa den tillsammans med orangea bär och en god vän. En liten roddtur, havtornsplockning och picknick var alltså det som stod på agendan idag. Det var underbart varmt och fint i "skären"!! Gårdagen tillbringade jag mest inomhus i butiker då jag passade på att piffa upp höstgarderoben lite..det blev lite ett som annat..en riktig shopping dag! Hoppas få piffa upp garderoben lite senare i höst också då jag tillsammans med en annan god vän skall besöka "storstaden med de röda bussarna". Det ser jag fram emot..då får jag också träffa min vän C som bor i den staden. Det är 9 år sedan jag träffade henne sist och vi firar ju 20- års jubileum som brevvänner/vänner i år!!

Äpplena har också hängt fina o vackra o väntat på att omhändertas..


..ja det är mycket man skall hinna med så här på höstkanten och jag tycker veckorna bara springer iväg!!Såg det var ett tag sen jag bloggat sist!
Visar här också de senaste två böckerna som landat hos mig.. Smak av Gotland som jag skrev om tidigare och så Blomstrande måltider av Åsa Swanberg. Den sistnämnda är verkligen en jättehärlig bok med smarriga recept som innehåller kryddor, örter och blommor. Hösten är den tid på året som jag riktigt tycker om att fixa i köket på så roliga tider att se fram emot nu. Så behöver man inte bekymra sig om mörkret som faller på :)

tisdag 7 september 2010

Beroende

Det har ju konstaterats för länge sedan här på bloggen att jag är beroende av både choklad och kokböcker så då kan ni förstå att jag blev alldeles lycklig då jag fick ögonen på denna bok idag..

av Lotta Bäckström

Den var alldeles underbar med mumsiga recept och härliga bilder. Blir nog att klicka hem den här också :) Vilken tur att jag faktiskt brukar laga något ur böckerna också! Något som jag lagat flera gånger åt olika gäster är Tortano bröd ur Leila Lindholms bok - One more slice som kom hem till mig i somras och det har varit mycket uppskattat. Leilas böcker är underbara!!
Jag konstaterade senaste helg att jag inte riktigt har hängt med i svängarna. Flera av mina bloggvänner har varit på gammeldags marknad, höstmarknad osv. och dessutom var det matmässa. När jag fick nys om det här så var det alltför nära inpå för att jag skulle hinna med. Nå, det går nya tåg som man brukar säga! ;) Råkade dock se en artikel från matmässan i en lokal tidning och där på bild fanns brödet som jag köpte förra veckan. 
Det här brödet var jättegott o det har en fin gulaktig färg för det innehåller också gurkmeja

Nu framåt höstkanten har jag också fått njuta av alla de kryddor som jag sådde i våras. Det tog lite tid för dem att växa (månne någon vattnade för dåligt?! :) men sen fick de ordentlig fart: 
Gott är det att sluta dagen med en kopp Citronmeliss-te (har inte med den plantan på bild). Lägg 5-6 citronmelissblad i en kopp med varmt vatten o låt dra några minuter. Ett perfekt avslut på dagen!

onsdag 1 september 2010

Uppdrag granskning

Blickar ut över Östersjön och drömmer mig bort..

Fick i förra veckan i uppdrag av Livet på Vestergård, eftersom jag hade semester i Augusti, att avslöja 7 saker om mig själv. Skall väl försöka mig på lite nyheter, så här kommer det :

* Älskar choklad (det var det ju ingen som visste!! ;)
*tillbringade mina barndomssommrar i Västmanland, Sverige hos min morfar och har de flesta barndomsminnen därifrån.
* har en tatuering
* tycker Vänner/Friends är världens bästa serie
*har en autograf av Shannon Leto i 30 seconds to Mars
* tycker mycket om friluftsliv och hoppas i framtiden få många äventyr som paddlingsturer, forsränning, vandringsturer och bestigningar etc.
* Älskar att resa

Ja det var allt för den här gången!