fredag 30 oktober 2009

Vecka 7: Ge dig sömn och vila


Ja, det var verkligen vad jag behövde denna vecka!
 - se till att vila och sova mycket
-kom i säng tidigt alla kvällar
- avslappning

Vecka 7 har dröjt på sig på grund av att jag varit ut på mycket trevligheter :)de senaste veckorna och har haft ett rätt intensivt program. Så när jag nu denna vecka fick möjlighet att verkligen slappna av och ta det lugnt var det som om jag skulle bli helt oooootroligt trött och bara lämnade på soffan:).. (fast träningen har jag nog skött ändå!!:).. men det var väl vad min kropp behövde just nu! Fast det gäller ju att hitta en jämnvikt i det hela så att jag kommer ihåg att slappna av och få tillräckligt med sömn alla veckor. Det är faktiskt min svaga sida det här med avslappning! Jag är en sån person till naturen att jag gillar när det är fart och fläng och mycket program på G! Jag vill hinna med ALLT!!

Men den här veckan har jag som sagt verkligen tagit det lugnt och i fortsättningen skall jag försöka få in en halv timmes avslappning per dag+ att jag from denna söndag skall börja köra min "yoga for beginners" dvd regelbundet!!!!!!! (detta lovar jag mig själv nu)

Avslutade också arbetsveckan med ett besök till simhallen denna eftermiddag, vilket jag också har gjort några tidigare fredagar, och detta är något jag skall försöka med även i fortsättningen så ofta som möjligt. Det är verkligen skönt att avsluta med några längder i bassängen och att få rå om sig med bastu, hårinpackning och skrubb. Lite SPA-lyx känsla och så är man laddad inför fredagsmyset ;)

Har också hittat ett litet tips i iform nr. 15/2009 som passar bra efter simhallsbesöket:
 (billigt och använd gärna ekologisk citron:)

Citrusbad mot oren hud
"pressa saften ur en citron i en liten kopp vatten och badda ansiktet. Doppa t.ex. en bomullstuss i blandningen o låt rikligt med citronvatten rinna ner över ansiktet. Skölj efteråt och badda huden torr"

Sanna Ehdin skriver "pauser, vila och sömn är bland de mest underskattade aktiviteterna i dagens samhälle. Det är en njutning att släppa taget en stund, koppla av, vila och hämta kraft. Vi är gjorda för detta och behöver det för att må bra"

söndag 25 oktober 2009

Oktoberutställning :)


Hade diverse uppvaktningar på G och fixade till en den del kort i veckan (personfotogarfier som skall vara med på vissa kort är dock inte med här). Det är fiffigt att spara på presentpapper, rosetter, band o annat som man får!!

tisdag 20 oktober 2009

Vecka 5:läkande relationer o känslor


Har varit lite dålig på att uppdatera mina veckor här på bloggen men ska ge en resume av vecka 5 och 6 de närmsta dagarna. Vecka 7 fick ett litet uppehåll förra veckan då vi var på resa men jag tar igen det denna vecka. Det går annars riktigt bra med det jag lärt mig från de tidigare veckorna och jag har fortfarande motivationen uppe:)

Vecka 5 gick ut på att bearbeta och känna igen sina egna känslor. Här föreslogs man också ta ett tillskott av B-vitamin.
Det som jag vill uppmärksamma från den här veckan är att näringen också hänger mycket samman  med våra känslor. Kroppens näringsstatus påverkar vårt psykiska välbefinnande. Intressant är också att vid stress så går det åt mycket B-vitamin i kroppen. Vid långvarig stress är det B-vitamin, A-vitamin, C-vitamin samt mineralerna magnesium och zink som förbrukas.

Började den här veckan med dagligt intag av linfröolja, mjölksyrepreparat, B-vtamin, magnesium och zink. Zink hänger ju mycket samman med huden. Vilket visade sig vara ett alldeles perfekt beslut eftersom jag i slutet av veckan var på Hälso-och kostmässa till Vasa och fick mina vitaminer och mineraler chekade. Resultat: brist på B5 vitamin och zink... vilket förklarar en hel del eftersom efter lite koll vad dessa är bra för fick jag reda på att båda är väldigt viktiga för att matsmältningen/ämnesomsättningen skall fungera!!!!

Fick av mina trevliga kollegor ett presentkort till en naturterapeut här i trakten till min födelsedag(samma som var på mässan), så skall dit i början av November och då skall vi kolla upp detta mera exakt!!

söndag 18 oktober 2009

Barcelona 13-15.10.2009

Här står jag i hamnen i Barcelona och beundrar alla hundratals segelbåtar och njuter av solnedgången!!



Stranden  La Barceloneta. Här tillbringade vi några härliga timmar bland vågor och surfare.


Poolen på 10:e våningen vid vårt hotell Barcelona Universal. Härifrån hade vi en underbar utsikt över staden när vi solade och badade.





 
Uppifrån Mount Tibidabo (500 m.ö.h )hade vi en ännu mera gigantisk utsikt över staden och bergen runtomkring!! Här fanns även kyrkan "The sacred heart church" som syntes ända nerifrån staden samtnöjesparken "Tibidabo amusement park" som är byggd 1899 och är en av Europas äldsta nöjesparker:

 
 

Vi tog även en tur till La Sagrada Familia "den heliga familjen" som är Antoni Gaudis (1852-1926) världsberömda katedral och en Barcelonas storheter. Gaudi ägnade 42 år att bygga den innan han dog och den håller fortfarande på och byggs färdigt tack vare inträdesavgifter och donationer.Vi var hit på egen hand och så sviscahde vi också förbi med turistbussen.


 
 
 
La bouqeria marknaden är en av europas äldsta och traditionsrikaste matmarknader  och kom att bli en av våra favoritplatser i staden!! Här fanns allt i köttväg, frukter, grönsaker, fiskar, skaldjur, choklad:) m.m och fruktsmoothisarna var våra favoriter: smoothisar med cocos och frukter av alla de slag (papaya, blackberry, passionsfrukt, pithaya, kiwi, passionsfrukt etc)Nams!!!!! Kolla även in priset på granatäpplena 1e /kilot mot 6-8e här hemma. Så inte svårt att gissa vem som hade granatäpplen med hem i kappsäcken!!!:) De är ju faktiskt en av våra allra nyttigaste frukter fullproppade med antioxidanter!!


Vi njöt verkligen av alla mat och speciellt Benny som älskar att prova mat av alla de slag och som tvingade mig att äta musslor, bäckfisk och diverse andra saker;) Nä, det var faktiskt självvalt och det var riktigt gott med alla paellor och tapas samt lite sangria till:)


Turister som vi är for vi ett varv med sightseeingbussarna. Smart om man bara stannar några dagar och vill hinna se mycket. Då svischade vi bl.a förbi denna byggnad "Camp Nou stadium" som är FC Barcelonas hemmastadion. Det skulle verkligen vara en upplevelse att se en fotbollsmatch tillsammans med 90.000 andra människor och det vill jag göra någon gång i framtiden. Tyvärr hade de ingen hemmamatch just när vi var där. (Vi var en vecka för tidigt!)


Vi svischade även förbi denna byggnad som är ett kloster "Monestir de Pedrabels" grundat 1326. Lite annat smått o gott for vi också förbi men det gällde att ha fotografögat på topp samt hjärnan i skick för att ta till sig all information. Som tur var fick vi en karta med med platserna vi for förbi utmärkta så får sätta mig och googla någon dag;)


 

Här ovanför ser ni Statyn av Christopher Columbus samt en bild från "Barrio Gothico" som är stadsdelen från medeltiden med sina många virvlande gränder, små torg, barer och restauranger.


Avslutar det här inlägget med en bild av en restaurang bredvid Huvudgatan Las Ramblas och där uppe i fönstret satt vi första kvällen och åt paella och drack Sangria som sig bör i Spanien:) Det som ni ser under är från en gammal brunn och det sägs att om man dricker av vattnet så kommer man att besöka Barcelona igen. Nu drack inte vi av vattnet (jag såg någon som gjorde det) men jag hoppas att vi gen kommer att besöka denna underbara stad!!!

Vi hade tre intensiva dagar i Barcelona med shopping, bad, sightseeing och god mat!!

Amsterdam 16.10.2009








Nationalmonumentet på Dam Square till minne av de stupade i andra världskriget.  Dam är en av Amsterdams äldsta delar och fungerade förut som en stor marknadsplats där Amsterdamborna kunde köpa sina matvaror. Här vid torget finns också Royal Palace där Napoleon bl.a har bott. Det fungerar nu som ett palats där drottningen tar emot sina officiella gäster. (Höll på att renoveras och var övertäckt med byggnadsställningar).

Anne Frank Huis. Under mer än två år gömde sig Anne Frank och hennes familj samt två familjer till här vid Prinsengracht 263. Den 4:e augusti 1944 upptäcktes gömstället.

Die Niuewe Kerk.
Westerkerk. Här finns bl.a Rembrandt begraven.


Vi har varit på resa i veckan (för att fira min födelsedag) till Barcelona. Flygresan gick H.fors-Amsterdam-Barcelona- Amsterdam-H:fors och på hemvägen hade vi turen att få tillbringa några timmar i Amsterdam vilket var en trevlig bonus på resan!! Amsterdam var en jättefin stad med alla sina broar och kanaler. Och det var verkligen måååååånga cyklar där! Jag tror det skulle vara även ännu finare på våren när tulpanerna blommar och på sommaren att sitta på alla uteserveringar bredvid kanalerna. Men det var jättefint även nu också och vi strossade runt bland kanalerna, kikade på lite sevärdheter och åt god bratwurst på Dam Square.

måndag 5 oktober 2009

Blommor


Passade ikväll på att fota lite av helgens blommor...

söndag 4 oktober 2009

Födelsedagsfirande


Känner mig genast mycket klokare och smartare då jag uppnåt 3+0!!;) Har haft en jättetrevlig helg med födelsedagsfirande och gratulationer!Och förstås var choklad också med i bilden genom den goda Vana Tallinn kladdkakan..mmm!! Det är ett tag sen jag skrivit om choklad nu men det måste erkännas att det slinker nog ner en bit choklad med jämna mellanrum!! :)