söndag 18 oktober 2009

Barcelona 13-15.10.2009

Här står jag i hamnen i Barcelona och beundrar alla hundratals segelbåtar och njuter av solnedgången!!



Stranden  La Barceloneta. Här tillbringade vi några härliga timmar bland vågor och surfare.


Poolen på 10:e våningen vid vårt hotell Barcelona Universal. Härifrån hade vi en underbar utsikt över staden när vi solade och badade.





 
Uppifrån Mount Tibidabo (500 m.ö.h )hade vi en ännu mera gigantisk utsikt över staden och bergen runtomkring!! Här fanns även kyrkan "The sacred heart church" som syntes ända nerifrån staden samtnöjesparken "Tibidabo amusement park" som är byggd 1899 och är en av Europas äldsta nöjesparker:

 
 

Vi tog även en tur till La Sagrada Familia "den heliga familjen" som är Antoni Gaudis (1852-1926) världsberömda katedral och en Barcelonas storheter. Gaudi ägnade 42 år att bygga den innan han dog och den håller fortfarande på och byggs färdigt tack vare inträdesavgifter och donationer.Vi var hit på egen hand och så sviscahde vi också förbi med turistbussen.


 
 
 
La bouqeria marknaden är en av europas äldsta och traditionsrikaste matmarknader  och kom att bli en av våra favoritplatser i staden!! Här fanns allt i köttväg, frukter, grönsaker, fiskar, skaldjur, choklad:) m.m och fruktsmoothisarna var våra favoriter: smoothisar med cocos och frukter av alla de slag (papaya, blackberry, passionsfrukt, pithaya, kiwi, passionsfrukt etc)Nams!!!!! Kolla även in priset på granatäpplena 1e /kilot mot 6-8e här hemma. Så inte svårt att gissa vem som hade granatäpplen med hem i kappsäcken!!!:) De är ju faktiskt en av våra allra nyttigaste frukter fullproppade med antioxidanter!!


Vi njöt verkligen av alla mat och speciellt Benny som älskar att prova mat av alla de slag och som tvingade mig att äta musslor, bäckfisk och diverse andra saker;) Nä, det var faktiskt självvalt och det var riktigt gott med alla paellor och tapas samt lite sangria till:)


Turister som vi är for vi ett varv med sightseeingbussarna. Smart om man bara stannar några dagar och vill hinna se mycket. Då svischade vi bl.a förbi denna byggnad "Camp Nou stadium" som är FC Barcelonas hemmastadion. Det skulle verkligen vara en upplevelse att se en fotbollsmatch tillsammans med 90.000 andra människor och det vill jag göra någon gång i framtiden. Tyvärr hade de ingen hemmamatch just när vi var där. (Vi var en vecka för tidigt!)


Vi svischade även förbi denna byggnad som är ett kloster "Monestir de Pedrabels" grundat 1326. Lite annat smått o gott for vi också förbi men det gällde att ha fotografögat på topp samt hjärnan i skick för att ta till sig all information. Som tur var fick vi en karta med med platserna vi for förbi utmärkta så får sätta mig och googla någon dag;)


 

Här ovanför ser ni Statyn av Christopher Columbus samt en bild från "Barrio Gothico" som är stadsdelen från medeltiden med sina många virvlande gränder, små torg, barer och restauranger.


Avslutar det här inlägget med en bild av en restaurang bredvid Huvudgatan Las Ramblas och där uppe i fönstret satt vi första kvällen och åt paella och drack Sangria som sig bör i Spanien:) Det som ni ser under är från en gammal brunn och det sägs att om man dricker av vattnet så kommer man att besöka Barcelona igen. Nu drack inte vi av vattnet (jag såg någon som gjorde det) men jag hoppas att vi gen kommer att besöka denna underbara stad!!!

Vi hade tre intensiva dagar i Barcelona med shopping, bad, sightseeing och god mat!!

2 kommentarer:

  1. Intressant att läsa om all historia, all mat och alla era eskapader! Kanske lika bra att ni inte drack ur den där brunnen. Det finns ju så många härliga ställen att upptäcka! ~A-L

    SvaraRadera
  2. Ser bekant ut :o) Ni hann med mycket trevligt program!

    SvaraRadera