Chokladmandlar
100g mandlar (hela)
25g florsocker
1 tsk citronsaft
1 knivspets smör
150g mörk choklad
2 msk cognac
2 msk cognac
kakao
Rosta skalad mandel i 10 min i 200 grader. Häll i kastrull med med florsocker och citron, tillsätt smör. Rör om. Separera mandlarna på en plåt och låt kallna. Smält choklad och tillsätt 2 msk cognac. Blanda mandlarna med choklad och rulla i kakao.
Nu blir det gonatt! Mätt efter allt provsmakande ;)) Tackar min vän J för sällskapet! "Gubbarna" hann avverka två filmer medan vi fixade :)) Provsmaka ville de dock gärna ;)
Men kära nån så ni har hållit på! Du må vara chokladens bästa konsult! Hoppas nu att du sparar litet till julen! Tack för alla recept! ♥
SvaraRaderaSå många sorter ni hann med! Här har bakats pepparkakor i dag.Vi får ta julgodis en annan dag :)
SvaraRaderaDet ser så underbart gott ut! Och vad du är flittig, man får riktigt julinspiration av dig! Tack. Visst gör du knäcket själv med?
SvaraRadera// Annika