När jag hade gäster i söndags bjöd jag på sconesmuffins. De passar perfekt att äta tillsammans med vindruvor, sylt/marmelad och lite goda ostar. En av mina absoluta favoriter!
Det ursprungliga receptet är från boken Kryddan i maten-året om med kryddor, örter och recept. Men jag har ändrat lite på ingredienserna för att få en Jessica-touch på dem :)Här kommer receptet: (De jag serverades i söndags var dock utan russin och nötter)
1,5 dl aprikoser
1 dl russin
lite hackade hasselnötter efter eget tycke o smak :)
5 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 dl havrekli
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk råsocker
100 g smör
2,5- 3 dl mjölk
Klipp aprikoserna i småbitar.Blanda alla ingredienser utom smör och mjölk.Fördela smöret i blandningen till en smulig massa. Tillsätt mjölken o rör ihop degen. Dela degen i 10-12 bitar och forma till bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt eller i muffinsformar. Grädda ca 10 min i 225 grader.
(Jag brukar grädda mina i muffinsformar)
MUMS!
Innan jag kilar iväg skall vi kika in på nätbutiken där jag har en mössa beställd åt sonen. Härligt med limefärg!! Underbara mössor!
Låter riktigt mumsigt!
SvaraRaderaMåste boka in mig på det där någon gång! ;o)
SvaraRaderaHa det så gott bland storspovar och småfåglar! ♥
Mmm..ser gott ut! Tack för receptet, måste provas!
SvaraRaderaKram Pernilla